Sabnzbd 0.4.12

Werk je met nieuwsgroepen? Wil je de inhoud van gevonden NZB bestanden downloaden? Dan wens je een NZB downloader.

Sabnzbd

Met Sabnzbd kunnen binary- en tekstbestanden van USEnet worden gedownload. Sabnzbd (volledige naam is sabnzbd+) is een opensource programma en daarom gratis te gebruiken op een Windows computer, Linux en Max OS X. Met SABnzbd kun je nzb-bestanden (van bijvoorbeeld binsearch, yabse, etc.) in laden. Daarna kun je de juiste downloads van USEnet ophalen.

Sab nzb d heeft een ingebouwde web-interface waarmee je het progamma via een webbrowser kunt gebruiken. Ook is het programma vrij snel bij het downloaden van binaries.

Trefwoorden: SabNZB, Sab NZB, SAB NZBd, SABNzbd

NZB zoeken

Misschien denk je “ja leuk dat SabNZBd, maar hoe kom ik aan een NZB bestand?”. Ja je moet natuurlijk eerst een NZB zoeken op internet. Misschien wil je een bepaalde film of MP3 downloaden… dan kun je met Binsearch.info zoeken naar een filmtitel of artiest. Als Binsearch dan iets vindt dan kun je jouw keuze aanvinken en daarna klikken op “Create NZB”. En dan kun je het NZB bestand opslaan of gelijk openen. Naast binsearch zijn er ook NZB portal sites waar je naar een NZB zoeken. Zo heb je bijvoorbeeld NZB-Portal.nl.

SSL ondersteuning

Een ander sterk punt van deze Sabnzbd news-reader is de ondersteuning voor SSL. Steeds meer Usenet-providers bieden de mogelijkheid om op veilige wijze (via SSL) een verbinding te maken en zodoende anoniem en veilig te downloaden. Belangrijker nog is dat het dankzij SSL voor uw internetprovider een stuk lastiger wordt om specifiek het Usenet-verkeer te ‘knijpen’. De kans is dus aanwezig dat je met SABnzbd+ een hogere downloadsnelheid kunt halen. Wel vraagt de SSL versleuteling meer processorkracht.

NZB

NZB bestanden zijn eigenlijk een soort nieuwsgroep-download-informatie bestanden. In een NZB bestand staat precies waar alle deelbestanden staan van een complete download. Een complete download kan een film zijn, een DVD, een softwarepakket, een tijdschrift, enzovoort. Veel nieuwsgroep download programma’s gebruiken een NZB-bestand om een download goed te kunnen downloaden.

Binnenkort zal Sabnzbd 0.5.0 uitkomen. De makers van deze opensource tool hebben aangegeven dat de update naar 0.4.12 (oktober 2009) voorlopig de laatste zal zijn binnen de 4-serie. De 0.5.0 versie is al volop in ontwikkeling en je kunt nu al een zogenaamde Release Candidate (RC) downloaden. Alhoewel een RC versie al bijna de definitieve versie is, is en blijft het een test versie en wij bieden liever alleen stabiele versies aan en dat is momenteel nog de 4 serie.

Gerelateerde downloads

Zie naast SAB NZB ook nog deze interessante downloads:
SabNZBd
FTD
Quickpar Nederlands
SmartPAR
Grabit of Grab-it

Download deze NZB tool voor Windows hieronder (32 bit versie). Nieuwste versie én huidig stabiele versie is Sabnzbd 0.4.12. Binnenkort kun je hier Sabnzbd 0.5.0 downloaden, echter nu is dit nog een RC versie en dus nog niet 100% stabiel (0.5.0 RC6 van februari 2010).

Share

Gerelateerde Artikelen:

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.